INFORMACJE
PRZYRZĄDY


Opinie nt. kuracji lewatywą

Opinie uzdrowionych ludzi o lewatywie

Poniżej przedstawiam autentyczne listy, które zechciała nadesłać część czytelników stron: www.lewatywa.edu.pl oraz www.lewatywa.info.


Katarzyna
31.03.2017

Alan,
Jestem bardzo zadowolona z zakupu i z samego zabiegu. Miałam pewne obawy przed wykoaniem ale teraz jest to juz zabieg rutynowy bo wiem, ze bardzo bezpieczny dzięki Twoim poradom. Raz na jakiś czas organizm potrzebuje takiego oczyszczenia i ja chętnie do niego wracam.

Teraz zdarza się, w razie problemów sama namawiam innych by spróbowali tej metody. Tak było i tym razem wiec przypomniałam sobie, ze powinnam Ci już dawno odpisać.
Jestem wdzięczna i serdecznie Ciebie pozdrawiam.


Justyna
07.11.2015

Sam poradnik jest jasno i zwięźle napisany. A co do samej praktyki efekt byl w postaci poprawionej przemiany materii i zrzuceniu ok. 4 kg. Nie byl to cel sam w sobie. W tamtym czasie szukalam skutecznych sposobów na pozbycie się pasożytów (nadal z tym walcze). Jedynie o czym zapomnialam to podczas kuracji oczyszczajacej nie przyjmowalam żadnych prebiotykow i to byl blad. Kiedys na pewno powtórzę.
Pozdrawiam


Tomek
04.11.2015

Jestem zadowolony, generalnie zdrowotnie nie miałem problemów, ale postanowiłem zabrać się za oczyszczanie organizmu i zadbać o siebie, że tak powiem od środka ;) Tematami zdrowego jedzenia, rozwoju itp. interesuję się od dawna [...]

Ale wracając do ebooka, wiedzy w nim zawartej... bardzo mi się to spodobało bo jest to taka pigułka informacji na ten temat. Nie trzeba spędzać żmudnych godzin w internecie i szukać… tu jest wszytko co potrzeba :) A wcześniej spędziłem sporo czasu na szukaniu informacji, które często były sprzeczne. Jeśli chodzi o treść to dla mnie jest bardzo dobra, nie wypowiem się o stylistyce bo nie jestem tutaj ekspertem. Jest bardzo treściwie, przyjemnie i szybko się czyta. Mi generalnie zależało na wiedzy, którą otrzymałem i jestem happy :)

Sam zabieg hmmm… no wiadomo do najcudowniejszych nie należy i chwalić się nim nie będę bo jakoś ludzie dziwnie na to reagują… [...] to jest po prostu higiena. Zrobiłem serię i na pewno jeszcze zrobię niedługo powtórkę bo zdarza mi się zjeść zbyt przetworzone jedzenie i to się jednak czuje na ‘flakach'. Zdecydowanie poczułem się lżejszy, jakby to ująć wypłaszczyło mnie ;) (chyba nie ma takiego słowa). Zazwyczaj zawsze miałem sylwetkę fit, ale tutaj zauważyłem znaczną poprawę mojego brzucha, ale myślę że na to też wpłynęły soki (wyciskane w domu z wyciskarki) które piję od połowy września.
pozdrawiam serdecznie

-- przez pewien okres czasu nie pytałem o opinię, stąd braki ---

Dariusz
16.10.2012

Dziękuję bardzo za e-booka "Uzdrawiająca Lewatywa".
Moje odczucia co do zabiegu lewatywy były "nijakie",wynikało to oczywiście z nieznajomości tematu ,oraz mieszanych uczuć po przebytej lewatywie w dzieciństwie podczas pobytu w szpitalu.Jednocześnie wiedziałem gdzieś w podświadomości,że jest ona czymś pozytywnym.Lektura pozwoliła poszerzyć moją wiedzę na temat korzyści płynących z tychże zabiegów.Wykonałem cały cykl miesięczny wg wskazań.

Generalnie moje wrażenia są pozytywne tzn: w pierwszym tygodniu pierwsze dwa dni nic szczególnego się nie działo nie zauważyłem ,żeby wychodziły ze mnie jakieś duże złogi , w następnych dniach zwiększyłem ilość wlewanego płynu do 2l 2,2l oraz starałem się dłużej płukać jelita nawet do 30/40min ilość brudów też znacząco nie zwiększyła się,zauważyłem tylko niewielkie złogi wielkości ziaren soli i tak do końca kuracji.

Muszę jednak oznajmić ,że waga mojego ciała znacząco spadła i utrzymuję się na stałym poziomie. Nie należę do "ułomków" ;ważyłem zawsze od 92 do 96kg przy wzroście 182cm,a po kuracji moja waga to niezmienne 87/87.5kg.
Muszę nadmienić również, że stosuję także dietę rozdzielną.

Teraz czuję się bardzo dobrze i czysto od wewnątrz.Mimo ukończonych 51lat jestem pełen energii . W dużej mierze zawdzięczam to wiedzy o dobrym żywieniu ,oczyszczaniu ciała,i tę wiedzę przekazują mi ludzie tacy jak Ty,więc to co robisz jest jak najbardziej pożyteczne i słuszne.


Jacqueline
13.06.2012

Jestem bardzo zadowolona. Czuje sie lzej(jesli mozna to tak nazwać). Zdecydowanie splaszczyl mi sie brzuch :) moje problemy wzdec po jedzeniu zmalaly:)
Serdecznie dziekuje


Magda
07.06.2012

Dzięki za napisanie takiego e-booka, przyznam ze nie wiedziałam za dużo na temat lewatywy i jej działania na organizm. Cos tam usłyszałam od znajomych ale za bard o nie umiałam na ten temat z nikim porozmawiać, chyba dla tego ze w moim gronie jest Malo osób, które się tym interesują.

Po przeczytaniu e-booka odnalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i postanowiłam wypróbować. Przyznam, ze takiego efektu sie nie spodziewam 2 rozmiary w dół waga spadla o 6 kilo ale ciało się zmieniło. Przestalam mieć wrażenie ze mój brzuch jest nadęty jak balon. I mój problem znikł.
Pozdrawiam serdecznie Magda


Elżbieta
12.05.2012

Lewatywę stosujemy z mężem od półtora roku z przerwami oczywiście. Czujemy się świetnie i nie chorujemy.Jestem dietetykiem ,wielokrotnie zalecam lewatywę moim pacjentom przy oczyszczaniu organizmu.Oczywiście sama lewatywa nie wystarczy,musi być zastosowana właściwa dieta,wielokrotnie suplementy diety.
Gratuluję Ci,bo świetnie scaliłeś wszystkie informacje na temat stosowania lewatyw,wszystko to się potwierdza w praktyce.Myślę ,że tak naprawdę jest to początek głośnej rewolucji w zadbaniu o własne zdrowie.
Zachęcam Cię do wydania książki,w twardej oprawie na kolorowo.
Pozdrawiam. Elżbieta


Andrzej
17.02.2012

Opracowanie bardzo dobre. Stosuję systematycznie wg zalecanych przepisów, oraz płukanie wątroby raz w miesiącu.

Po trzech miesiącach poprawa zdrowia i samopoczucie rewelacyjne. Walczę jeszcze z otyłością i nadciśnieniem i na tym polu efekty są małe, ale myślę, że z czasem będzie jeszcze lepiej. Pozdrowienia Andrzej.


Janusz
19.11.2011

Oczywiście, że Twoja praca ma sens, jest również bardzo pożyteczna bo przybliża wielu ludziom potrzebę, wręcz konieczność zadbania o okrężnicę.
Z mojej strony bardzo Ci dziękuję za publikację "Uzdrawiająca Lewatywa", jest napisana w sposób bardzo jasny, przejrzysty i zachęciłeś mnie tą broszurą do zastosowania tegoż zabiegu.

W tygodniu, w którym otrzymałem maila od Ciebie, właśnie rozpoczynałem zabiegi. Nawet mi się one spodobały, poważnie! A to dlatego, że kiedy zobaczyłem, co ze mnie wychodzi, jaki fetor się przy tym wydziela, poczułem się jakbym był lżejszy po zrzuceniu tego balastu. Po trzecim zabiegu zaczęły pojawiać się robale, a FE! Że też takie 'zwierzątka' nosiłem w sobie o tym nie wiedząc.
Z pewnością będę te zabiegi czynił regularnie. Tymczasem serdecznie Cię pozdrawiam.


Zuzanna
13.11.2011

Zdecydowałam się na lewatywy z powodu problemów jelitowych: grzybów i pleśni.
Pierwsza lewatywa fajnie mnie oczyściła; do tego zrobiłam sobie dwudniową głodówkę. Czułam się euforycznie, i pełna energii. W sumie, dotąd, zrobiłam trzy: co tydzień jedna. Jeżeli chodzi o książkę, to instrukcja jest wyczerpująca.


Alexandra P.
9.10.2011

Witaj!
Lewatywy robię już od dłuższego czasu zanim dostałam Twój e-book. Robiłam je co jakiś czas i niezbyt regularnie- głównie podstawową wersję-wodą z dodatkiem soku z cytryny. Nie byłam jednak pewna czy wszystko robię prawidłowo, szukałam też innych opcji lewatyw-słyszałam o lewatywie z kawy, ale znalazłam zbyt sprzeczne informacje, by zaryzykować je zrobić.

Twój e-book "uporządkował" mi wiedzę na temat prawidłowego wykonania lewatyw i jej rodzajów. Zniwelowałam drobne błędy które robiłam i widzę sporą różnicę w efektach. Lewatywy bardzo cenię i zamierzam robić je regularnie. No i brzuszek mam całkiem płaski;-) Jeszcze raz dziękuję za zebranie razem praktycznych porad i instrukcji o lewatywie.


Władysław
7.10.2011

Witam serdecznie.
Mam dla Pana wielki szacunek za opracowanie tak skondensowanej wersji o lewatywie i wskazówki zdrowego odżywiania się.(Zamienniki Lewatywy).
Wykorzystał Pan prawdopodobnie wszystkie dostępne Panu żródła badań i doświadczeń ludzi, którzy zajmowali się leczeniem osób przez oczyszczanie organizmu między innymi przy pomocy lewatywy. Przywracali ludziom zdrowie usuwając przyczynę choroby, a nie skutki jak to czynią w większości lekarze. Zasmuca mnie fakt kompletnego braku edukacji w temacie zdrowego odżywiania i oczyszczania organizmu. To zaniechanie szerzenia zdrowego stylu życia pogłębia się nie tylko w Polsce, ale i w Europie. Czy zostaną podjęte metody zaradcze? Ja jestem pewny, że nie doczekam się pozytywnych zmian.

Teraz kilka zdań o korzystaniu przeze mnie z lewatywy.
Mając 64 lata dowiedziałem się z książki M. Tombaka, że przez całe życie odżywiałem się żle. Zrozumiałem, że muszę oczyścić między innymi jelito grube i zmienić sposób odżywiania. Wtedy zacząłem robić lewatywy i wracam do nich dość często. Sposób odżywiamia i lewatywy sprawiają, że choroby dają mi względny spokój. Wypada powiedzieć za W. Szymborską:..."lecz dobrze się czuję, jak na moje lata". Jestem przekonany, że lewatywa jest bardzo prostym zabiegiem przynoszącym ogromne korzyści zdrowotne. Dlatego polecam ją moim przyjaciołom i znajomym, lecz czasem u niektórych spotykam się z ironią.


Ryszard
12.09.2011

Witam,
Twój e-book uświadomił mi potrzebę naturalnego spojrzenia na ten problem jak i sam zabieg "oczyszczania" jelit. Myślę że to osiągnąłem; okresowo stosuję zabieg i uważam że problem "zaparć" ustąpił i poprawiło się samopoczucie.
dziękuję i pozdrawiam


Tomasz
22.07.2011

Witam :)
Pomoglo, pomoglo.. zabieg lewatywy zawsze przynosi mi ulge, niestety ciezka sytuacja (stres itp.) nie pomaga cieszyc sie pelnymi efektami, ale juz niedlugo nastapi mala zmiana dzieki czemu bedzie tylko lepiej :).

E-book bardzo dobry, nie zaluje wydania na niego pieniedzy :). tak czy siak – lewatywa jest zbawienna i dzieki Twojemu e-bookowi poznalem o niej praktycznie wszystko co chcialem lub moglem wiedziec.


Krzysztof
10.07.2011

Witam,
odpowiem krótko, efekt jest taki że czuję się świetnie, przed tym zanim zacząłem stosować lewatywę ważyłem 85kg,dziś 78kg:) ciśnienie miałem przed tym bardzo wysokie (nawet 180na 120) wczoraj zmierzyłem i nie mogłem uwierzyć 126na 68, z tym że ja zacząłem "lewitować" jakieś 3 miesiące przed kupnem Pana książki. Najpierw stosowałem się właściwie do tego co zalecane jest w terapii dr Gersona tj dużo świeżych soków i 3 razy dziennie lewitacja. Samoistnie zmieniłem dietę, praktycznie nie jem mięsa. Podsumowując czuję się świetnie i uważam, że Pana książka to naprawdę 100% trafiony zakup.


Bożena
18.05.2011

Witaj Alanie
Serdecznie dziękuję za przesłane materiały - jestem bardzo wdzięczna (są bardzo ciekawe informacje).

Od kilku lat mam problemy z układem trawiennym - dokuczały mi wzdęcia brzucha. Znaczne pogorszenie nastąpiło po tym jak w sierpniu 2010r. - lekarz przepisał mi proszki na stan zapalny pęcherza (końska dawka i nic nie przepisał osłonowo na żołądek). Po tych proszkach zaczeły się straszne problemy - ciągłe wzdęcia, które nie mijały, zaczełam tyć ( 8 kg w ciągu 2 miesięcy). Miałam przepisane jedynie proszki na poprawę perystalistyki - nic nie pomagało, byłam wykończona, bardzo źle się czułam.

Zaczełam szukać pomocy wchodząc na strony internetowe i tym sposobem trafiłam na Twoją stronę. Otrzymałam materiały na temat lewatywy. W między czasie zrobiłam prywatnie badanie z własnej incjatywy (koleżanka mi przekazała adres - badanie na obecność grzybów candida. Okazało się, że mam zaatakowane grzybnią jelito grube.

Oczywiście starałam się robić również lewatywę. Na początku szok po tym co zobaczyłam, no i zapach (fe). Po lewatywie poczułam się lekko, byłam jak nowo narodzona,zchudłam 8- 10 kg. Tak jak pisałm wcześniej nastąpiła bardzo duża poprawa, nie mam wzdęć, czuję się pod tym względem lepiej.


Halina i mąż
7.05.2011

Witaj Dobry Czlowieku!
To co robisz, ma ogromny sens. Po prostu odrobina chęci,dokladne przeczytanie e-booka "Uzdrawiająca Lewatywa" i do dziela!

Efekty są po pierwszej lewatywie, samopoczucie lekkosci i przyjemnego ciepla. Po następnych trzech lewatywach, pozbylam sie dokuczliwego bólu po lewej stronie żeber, który od dawna, może od paru lat odczuwalam po jedzeniu. Byl to tępy ból. Lewatywa pomogla! To co wyszlo,rzeczywiscie bylo twarde i okrągle,wielkosci na oko okolo dwóch centymetrów. I tak dzięki lewatywie od miesiąca uwolnilam się od przykrej dolegliwosci. Do dzis, staram sie przynajmniej raz w tygodniu robić lewatywę, którą polecam każdemu, a dobre samopoczuce zawita.

Zaproponowalam mojemu mężowi lewatywę, zgodzil się natychmiast! Nie muszę pytać kiedy, a prosi przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu. A efekty? Może jeszcze za wczesnie się cieszyć, ale zmniejszyl sie gruczol prostaty. Już nie biega mąż co chwilę do toalety, wytrzymuje nawet ponad pól dnia. Mąż jest niesamowitym zmarźluchem, a teraz chodzi lekko ubrany,gdyż jest mu caly czas cieplo, wrócil humor i usmiech przez caly dzień. Obserwując męża, widzę powrót radosci z życia. Sumując cale dobro, aż chce się powiedzieć, dziękuję ci lewatywo.


Monika
27.04.2011

Witam!
No wiec tak:)).."zabieg" stosuje raz w tygodniu profilaktycznie. Przy moim stylu życia chyba nie będzie spektakularnych wyników, tzn, raczej zdrowy tryb życia prowadzę, jedzenie, sport, ale to oczyszczanie do mnie przemawia i zauważyłam ze cera mi sie polepszyła, a przede wszystkim czuje się lepiej...Nic z tych odrażajactych rzeczy które ludzie opisują "ze mnie nie wyszło":P, pije dużo wody, owoce warzywa itp, ale po imprezie z alkoholem czuje po prostu że musze oczyscić organizm i wtedy stosuje lewatywe.


Piotr
17.04.2011

Witaj Alanie !
Dopiero po natrafieniu na Twoją stronę znalazłem tak obszerną wiedzę i doping.

Jedynie co, to mam praktycznie przez cały czas wykonywania lewtyw szybsze parcie niż przewiduje "instrukcja" ale tym się nie martwię, po prostu robie swoje a efekty wiem że bedą a właściwie już są. Moim skromnym zdaniem i film i e-book są wyczerpującym i wartościowym materiałem dla wszystkich tych którzy chcą coś dobrego dla siebie zrobić. Życzę Ci wszystkiego co najlepsze.


Ewa
29.03.2011

Hej Alan!
Obserwacje:
-plaski brzuch:)
-uczucie lekkosci
-u mnie do dzis mniejszyl sie apetyt, potrzbuje mniej jesc
-mysle, ze zgubilam jakies 3 kg
-na poczatku prawie zniknely mi wypryski z buzi i poprawil mi sie generalny stan skory. Ale wypryski niestety wrocily(lecze dermatologicznie)
-mam spory problem z zapraciami i gazami,po lewatywach problem nie zniknal, ale na pewno sie poprawil.
-mam tez wrazenie, ze mmam wiecej energii, czuje sie żywsza, oczyszczona z czegoś co zalegało...rzadziej jestem zmeczona

Bede stosowac je moze raz w mies. bo jednak wole zalatwiac sie normalnie, choc jest to u mnie tez nieregularne, ale odstepy nie sa tak duze. Konsystencja tresci minimalnie sie poprawila. Na poczatku kuracji efekty byly zauwazalne i zadawalajace, teraz do niektorych rzeczy przywyklam i generalnie nie czuje sie jak nowonardzoona. Ale czuje sie lepiej i nie zaluje , ze zroblam kuracje i od czasu do czasu bede lewatywe stosowac. Nawet proponowalam ja mojemu partnerowi, ale ciagle sie waha:)


Zbyszek
25.03.2011

Witam!
Twój e-book "Uzdrawiająca lewatywa" to dobry pomysł. Są w nim zawarte wszystkie informacje dotyczące lewatywy. Bez niego, trzeba by było szukać wytrwale tych wszystkich informacji w internecie.


Małgorzata
06.03.2011

Witam ponownie,
Szczerze polecam poradnik, gdyż dopiero po przeczytaniu wszystkich informacji o lewatywie zdecydowałam się ją wykonać. Zaczęłam robić ten zabieg od sesji co dzień przez pięć dni i poczułam znaczną ulgę na ciele. Od tego momentu zabieg stał się moją rutyną i sposobem na zdrowszy tryb życia. Uwierzcie mi, kiedy poczujecie się lekko po pierwszej czy drugiej lewatywie, będziecie chcieli utrzymać ten stan jak najdłużej.. Mi pomogły w tym dodatkowe poradniki o żywieniu. Dzięki nim lewatywa nie była tylko jednorazowym oczyszczeniem się, ale impulsem do rozpoczęcia zdrowego stylu życia i...zrzucenia kilku kilogramów:) Polecam wszystkim lewatywę jako nieinwazyjny, prosty i przede wszystkim skuteczny zabieg.


Ania
19.01.2011

E-book Uzdrawiająca lewatywa jest świetną książką. Odkąd ją kupiłam zaczęłam stosować lewatywę i zdrowe odżywianie i czuję się o wiele lepiej. Myślę, że w niedługim czasie pozbędę się dotkliwego bólu stawów. Wierzę w to. Dziękuję za dodatkowe materiały. Łączę pozdrowienia


Richard
14.01.2010

Dziekuje za email. Film bardzo edukujacy. Materialy w ebooks tez. Jeszcze raz dziekuje. Wszystkiego naj..... w 2011

Krystyna Smagacz
Krystyna Smagacz (60 lat), USA, autorka blogów o zdrowiu, np. flyashighaseagles
.blogspot.com

Wszystko na temat lewatywy w pierwszej polskiej e-książce można znaleźć na stronie: http://lewatywa.info/ Wiosna to najlepsza pora, aby oczyścić nasze ciało z wszystkich wewnętrznych brudów, gdyż to one właśnie stanowią największą przeszkodę w uzyskaniu pełni sił witalnych i zdrowia. Aby czuć się zdrowo, młodo i pięknie nie wystarczą tylko zewnętrzne zabiegi. Polecam także pierwszą w Polsce e-książkę "Uzdrawiająca Lewatywa" z pełną instrukcją, informacjami, odpowiedziami na pytania. ...wiele innych potrzebnych informacji napisanych w jasny i przystępny sposób przez autora, który sam praktykuje tę wspaniałą metodę oczyszczania.

Czytałam wiele kontrowersyjnych opini na temat działania lewatywy. Najbardziej zaskakuje mnie niechęć niektórych lekarzy, wręcz wrogość do tej metody.

Od dzieciństwa często przebywałam w szpitalach, bardzo dobrych szpitalach, gdyż miałam problemy z nogami od urodzenia. Zawsze przed operacją musiała być zrobiona dzień wcześniej lewatywa. Każdy pacjent przed poważniejszą operacją miał robioną lewatywę.

To było oczywiście ponad 50 lat temu. Przed urodzeniem pierwszego dziecka, też musiała być lewatywa. Po 5-ciu latach, gdy rodziłam drugie dziecko, już "moda" na lewatywy gdzieś sie rozmyła. Ale też i szpitalnictwo bardzo zmieniło się na niekorzyść. Właśnie wtedy nabawiłam się infekcji, i ledwo z tego wyszłam. Wcześniej, we wszystkich szpitalach jakich bywałam, było niemal sterylnie czysto, lekarze byli naprawdę z powołania. Dzisiaj można raczej pomarzyć, chociaż i dzisiaj jest wielu wspaniałych lekarzy, lekarzy z powołania, lecz kto się z nimi liczy. Dzisiaj liczy się biznes. Lekarze prawdziwi, z powołania naprawdę nie maja dzisiaj łatwo.

Jeśli ktoś ma problem z jelitami, przed zrobieniem kolonoskopii lekarz przepisuje wykonanie dzień wcześniej lewatywy. Oprócz tego przepisuje zażycie gorzkiej soli, w celu dokładnego oczyszczenia jelit.

Miałam kontakt z wieloma osobami, które miały nawet poważne problemy jelitowe, i przed zrobieniem badań kolonoskopowych musiały zrobić wcześniej lewatywę. Co bardzo ciekawe, te osoby, które nie miały oporów z wykonaniem lewatywy, i wszystko wg. instrukcji lekarza dokładnie wykonały, czuły się z dnia na dzień znacznie lepiej - właśnie z powodu oczyszczenia, wyrzucenia z siebie śmietnika. Mijały bóle głowy, a nawet czasami i problemy jelitowe mijały.

Ciekawe jest również to, że lekarz przepisywał wykonanie lewatywy osobom z problemami jelitowymi, nawet czasami poważnymi, gdzie później miały usuwane operacyjnie część jelita. Jednak lekarze zalecali wykonanie lewatywy, a słuszałam takie opinie, że jelita mogą popękać.

Wielu lekarzy również preferuje oczyszczanie jelit przy pomocy lewatywy.

Mam 60 lat, czuję się młodo, zdrowo, młodziej i zdrowiej niż gdy miałam 40 lat. Tylko dzięki temu, że zrozumiałam, że przede wszystkim o siebie trzeba dbać samemu.

Muszę z cała pewnością powiedzieć, że bez pomocy lewatywy, prawdopodobnie by mnie dzisiaj już tutaj nie było. Czy ktoś w to wierzy, czy nie, czy się popuka po głowie, czy mu ręce opadają, dla mnie to nie ma żadnego znaczenia.

Jest bardzo dużo lekarzy, szpitali, gdzie lewatywa jest stosowana, jako jeden z ważnych punktów w leczeniu. Nosimy w sobie wiele toksyn, pozostałości po antybiotykach, lekach, synteteycznych witaminach, złym odżywianiu. Uwolnienie się od tego bagażu to pierwszy stopień do przywrócenia zdrowia i młodości.


Ela
22.07.2010

Witam Cie Alan!
Dostalam go naprawde w dobrym momencie zycia gdzie lewatywa uratowala mi powiklania pooperacyjne! 15 lipca wrocilam ze szpitala i problem sie zaczal kiedy szwy wewnetrzne brzucha zaczely mnie bolec z powodu zwiekszajacej sie tresci jelitowej a wyproznien nie bylo. tu u nas w UK o pacjenta az tak sie nie dba jak w polskim szpitalu, dzieki kolezance szybko okazalo sie ze potrzebne sa syropy rozluźniajace stolec... niestety nie bylam przez kolejne 2dni jeszcze dosc silna aby zrobic sobie lewatywe, wiec pilam lekarstwo. Efekt jak przy wzdeciach-wielki brzuch bolaca blizna:( + wyproznienia.
na trzeci dzien sprobowalam, zmuszona bylam przyjac inna pozycje niz zwykle i tak sobie kontynuuje kazdego dnia aplikacjac 3l plynu. Efekt fantastyczny, lzej szwom, i co najwazniejsze nie boli i lepiej goi sie blizna;)


Ania
21.07.2010

Witam!
Przepraszam, że w wielkim skrócie, ale za to bardzo pozytywnie: e-book bardzo wygodny i pomocny, a z lewatywą dopiero zaczynam i oczywiście wszystko się zgadza z wypowiedziami "użytkowników".


Michalina
08.04.2010

E-book pomocny i rzeczowy. Po lekturze ustąpiły obawy przed wykonaniem lewatywy. By się utwierdzać w słuszności swoich decyzji - zawsze do niego sięgam. Bardzo dziękuję:) Czuję, że wstąpiłam na właściwą drogę w dążeniu do odnalezienia wewnętrznej równowagi. Teraz tylko pozostaje mi systematycznie działać i dbać o siebie...


Ewa i Ola
09.04.2010

Witam serdecznie!
Pol roku temu zaczely dokuczac mi a bardziej mojej 9letniej corce zatoki, nauczone bylysmy zazywac duzo lekow w tym antybiotykow (co 2 miesiace!)jakies dobre kilka lat na zmiane, objadac sie glownie slodyczami i ciastem zamiast posilkow... zaczelam szukac, czytac, dostawac maile z literatura od calivita, uswiadamiajac sobie dlaczego chorujemy az tak czesto, wiadomo pasozyty, bakterie, no tak i co dalej metody usuwania zwykle nie dogodne i kosztowne... a tu ciach znalazlam ksiazke o wodzie utlenionej-Nieumywakina-przeczytalam i uznalam to jest to. przygotowywalysmy sie do zabiegow oczyszczajacych 2miesiace psychicznie przede wszystkim... dodatkowo potrzebowalam konkretnych materialow odnosnie jak sie wykonuje zabiegi lewatywy w domu samemu, zdjec...Twoj material jest konkretny, szczegolowy-dzis powiem jestem zwolenniczka lewatyw wraz z corka pomogla mi ta praca w przyjazni podejsc do sprawy-przelamalam strach i robie jej zabiegi juz 4 dzien! przyjmuje je z przyjemnoscia i cieszy sie ze bedzie zdrowa. W najblizsze dni zaczne robic lewatywy sobie, wierzymy w to, ze TO JEDYNA DROGA DO ZDROWIA-jak mowi Nieumywakin :))


Monika

Moje pierwsze lewatywy robiła mi babcia, gdy miałam dwa czy trzy lata. Może wcześniej też mi robiła, ale tego nie pamiętam. Jak przez mgłę pamiętam brązowo-czerwoną gruszkę z czarną końcówką. Sama lewatywę po raz pierwszy zrobiłam sobie dużą gruszką osiem lat temu, czyli w wieku 22 lat.

Po tym jak zobaczyłam co ze mnie wyszło zaczęłam zabieg wykonywać regularnie. Szybko stwierdziłam, że gruszka jest bardzo niewygodna i zamieniłam ją na wlewnik gumowy o pojemności 1,2L ,który też po pewnym czasie okazał się za mały. Wtedy kupiłam wlewnik o pojemności 2L., który służył mi przez większość czasu. Niedawno kupiłam niemiecki zestaw do lewatywy z wlewnikiem o pojemności 3L i z napompowywaną końcówką (opisałam dokładnie w innym temacie).

Jestem pewna, że nigdy nie zaniecham tych zabiegów, gdyż dzięki nim pozbyłam się zaparć, bólu głowy i odkąd stosuję lewatywę lepiej się czuję i lepiej wyglądam.








Poniżej natomiast znajdują się przykłady z literatury


* Przedstawione opinie stanowią niewielką część wypowiedzi, zawartych w publikacjach lekarzy i uzdrowicieli z całego świata. Ze względu na ograniczenia w prawie do cytatu, nie przytaczałem wszystkich znalezionych tekstów.


a) "Oczyszczanie organizmu" - Giennadij Małachow


W ciągu pól roku uwolniłam się od licznych chorób, takich jak: zakażenia bakteryjne, zapalenie jelita grubego (od dzieciństwa cierpiałam na zaparcia, jelito grube nie pracowało prawidłowo), zapalenie pęcherzyka żółciowego, nieżyt żołądka z brakiem kwaśności, włókniaki, macicy i inne. Oczyszczałam jelito grube uryną i moczogonem, oczyszczałam wątrobę, przepłukiwałam i robiłam tampony, starając się stosować żywienie bez łączenia produktów. Pojawiła się siła życiowa i energia, uwolniłam się od zmęczenia...


Zaczęłam od oczyszczenia jelita grubego, wcześniej wykonałam 5 razy rozluźnienie, następnie posmarowałam ciało oliwą. Wychodził śluz, polipy, duża ilość kamieni kałowych, kawałki przypominające skórkę kiełbasy, piasek, paski. To było 5 oczyszczeń jelita grubego uryną. Ostatnie czyszczenie usunęło niezwykłe kamienie w kolorze ciała, różnego kształtu, w dużej ilości. Płaskie kamienie od małych do 3 cm grubości 1,5 cm. I co to jest takiego, ani chirurdzy, ani terapeuci nie wiedzieli - stwierdzili, że to jest niestrawiony pokarm


Pierwsze, co było dla mnie dostępne - to oczyszczanie jelita grubego. wiele z tych rzeczy opisanych i ja miałam - kamienie kałowe, białą długą taśmę i bardzo dużo śluzu. Ale zaparcia nie mijają (trzeba oczyścić pole energetyczne), a zaczęły wychodzić nieczystości podobne do kolców róży i dużo cienkich pałeczek podzielonych na części, różnej długości. To wszystko opisuje Pan w swoich książkach. Ale ze mną dzieje się coś strasznego. Boję się, że zacznę histeryzować, albo oszaleję. To, co zobaczyłam po kolejnym oczyszczeniu, to już była histeria. Zaczęłam bać się wszystkiego, bałam się jeść i spać. Zaczęły wychodzić wąsy. Zapewniam Pana, ze igieł sosnowych nie jadłam. A te wąsy są tak podobne do sosnowych igieł, parami złączone różnej wielkości, bywają też pojedyncze. Jasnego koloru i inne. Jeszcze wyszły jakby strzępy, duże jak dłoń. Wyglądają jak szyfon, z dwiema nitkami na całej długości w trzech rzędach. To wszystko wyszło za jednym razem. Jeszcze bardzo dużo piasku, białego, czystego drobnego jak sól. I kolce. Kolo odbytu  coś się poruszało dość mocno, zbijało w grudkę i przesuwało. Teraz mniej. Dwa miesiące piję środkową urynę i po 2 godzinach nalewkę z czosnku. Już 4 miesiące po 14 kropli. A w 1995 roku po oczyszczaniu jelita grubego wyszły dwa strzępy podobne do naczynia krwionośnego dużego zwierzęcia. Leżą w spirytusie. Mam 65 lat.


Oczyściłem jelito grube lewatywami, następnie wykonałem mikrowlewki z uryną odparowaną do 1/4. Wyszło 11 polipów podobnych do guzików o żebrowatej powierzchni i jeden polip o długości 7 cm i 1,5 szerokości, podobny do grzebienia. Dużo śluzu. Mocz piłem co rano po 1 razie. Po tym byłem praktycznie zdrowy, pracowałem fizycznie, dźwigałem ciężary.


Oczyściłam jelito grube, muszlę klozetową mam taką, że nic się w niej nie zatrzymuje, od razu spływa i prawdę mówiąc boję się oglądać. Ale pozbyłam się zaparć i teraz stolec mam lekki, kilka razy dziennie.


Zaczęłam stosować oczyszczanie z odparowanej do 1/4 uryny, stosuję już czwarty dzień, bólów nie ma, mogę siedzieć, wszystko robić, równocześnie piję mocz, między godziną 3 a 4. Żywienie bez łączenia produktów. Wychodzi przede wszystkim śluz i wczoraj wyszło coś w rodzaju robaka z dwoma ogonami 10 cm długości.


b) "Metody oczyszczania i regeneracji organizmu" - Olga Jelisejeva


Pragnę podzielić się moją radością. Mam 65 lat i przyjechałam do Pani z rozpoznaniem - gruczolak gruczołu krokowego w stadium 3-4. Z tego powodu miałem skierowanie na operację. Czułem się okropnie: osłabiony, szum w uszach, zawroty głowy, bóle w okolicy kręgosłupa. Miesiąc po oczyszczeniu organizmu, pogłębionym cyklu oczyszczania ryżem i mikrolewatyw, gruczoł krokowy zmniejszył się o 1/3, a po pół roku zmniejszył się o połowę. Teraz na nic się nie skarżę, przerost prostaty zmniejszył się do stadium 1 i operacja przestała być konieczna".


c) „Oczyszczanie organizmu - według kuracji F.X. Mayra” - Erich Rauch

Lekarka, 28 lat, stadium zwiotczenia skóry, po porodzie zapadła na chorobę dróg żółciowych. Mimo sześciomiesięcznego leczenia przez znanych lekarzy nie nastąpiła poprawa; stale utrzymują się bóle, niezdolność do pracy, 15 kg utraty wagi, całkowita degradacja stanu zdrowia. W przypływie zwątpienia chwyciła się ostatniej szansy i pod nadzorem ucznia dr. Mayra poddała się intensywnej kuracji oczyszczania jelit. Po 5 tygodniach całkowicie pozbyła się dolegliwości i zyskała zapał do pracy, a także przybrała na wadze. Stadium zwiotczenia skóry przeszło w stadium pęcznienia. Sprawność pacjentki stała się zadziwiająca.


d) "Terapia doktora Gersona" - Charlotte Gerson, Beata Bishop.

Wyjaśnienie: kuracja Gersona polega na leczeniu i profilaktyce chorób uznawanych za nieuleczalne i cywilizacyjne, metodami takimi jak zdrowe odżywianie, lewatywa.


Wyleczenie raka jelita grubego z przerzutami do wątroby:

C. T. miał 58 lat, kiedy zauważył krwawienie z odbytu. Leczenie, które mu zalecono na podejrzewane hemoroidy, okazało się nieskuteczne, został więc wysłany do Shand Hospital w Gainesville w stanie Floryda, żeby przeprowadzić kompleksowe badania i postawić diagnozę. W rezultacie zdiagnozowano nowotwór złośliwy jelita grubego z przerzutami w całym ciele. Lekarze w szpitalu oznajmili choremu, że z uwagi na stopień zaawansowania choroby i przerzuty, chemioterapia jest bezużyteczna, a pacjent ma przed sobą trzy do sześciu miesięcy życia. C. T. rozpoczął terapię Gersona, nie stosował w tym czasie żadnych innych kuracji, a po dwóch latach był całkowicie zdrowy. 25 lat później, w wieku lat 81, pozostaje wciąż w dobrym zdrowiu i wiedzie aktywne życie.


W 1992 roku Y. H., profesor medycyny z Japonii, zaczął mieć problemy z oddawaniem stolca. Po badaniach, zabiegu chirurgicznym połączonym z biopsją wątroby, okazało się, że to rak jelita grubego z przerzutami do wątroby. Profesor Y. H. zgodził się na cztery łagodne sesje chemioterapii, ale spowodowały one jedynie powiększenie guza. Wtedy pacjent odmówił dalszych zabiegów i rozpoczął terapię dra Gersona, podążając za wskazówkami zawartymi w książce dra Gersona. Czternaście lat później jest człowiekiem w pełni zdrowym, ze zdrową wątrobą, leczącym skutecznie tą samą metodą wielu pacjentów. Opisał swoje doświadczenia w książce i przeszkolił kilku kolegów po fachu w prowadzeniu Terapii Gersona. Na dzień dzisiejszy, leczy jednocześnie przy zastosowaniu metody Gersona, do 500 przypadków nowotworów złośliwych, które odpowiadają pozytywnie na protokół terapii.